Älä unohda tehdä tätä. Jos et tee tätä, hedelmät eivät välttämättä ole hedelmää.

Kirsikkapuiden karsiminen ei ole vain tavallinen puutarhanhoitotoimenpide, vaan se on tärkeä käytäntö, jolla on ratkaiseva vaikutus puun terveyteen ja hedelmällisyyteen. Asianmukainen karsinta auttaa ylläpitämään rakennetta, ehkäisemään tauteja ja optimoimaan hedelmien tuotannon. Miten kirsikkapuita siis karsitaan, jotta saadaan parhaat tulokset ja varmistetaan kauniit ja herkulliset hedelmät joka kausi?

Kirsikat ovat yksi suosituimmista kauden hedelmistä, mutta harva ymmärtää, että niiden kasvattaminen vaatii kärsivällisyyden lisäksi myös oikeaa tietoa. Keskeinen käsittely, joka vaikuttaa niiden terveyteen, mutta myös lisää huomattavasti tuottavuutta ja tekee niiden hoidosta helpompaa, on asianmukainen karsinta. Miten näitä puita pitäisi siis karsia parhaiden tulosten saavuttamiseksi?

Kirsikkapuiden leikkaaminen – miksi se on niin tärkeää? Yksinkertainen mutta haastava toimenpide

Kirsikkapuiden leikkaaminen hedelmäkauden päätyttyä auttaa säilyttämään puun elinvoimaisuuden ja terveyden. Tämä käsittely ylläpitää oikean tasapainon kasvun ja tuottavuuden välillä. Poistamalla liian tiheät, ristikkäiset tai vaurioituneet oksat varmistetaan parempi ilmankierto ja valon saanti, mikä on ratkaisevan tärkeää tautien ja tuholaisten hyökkäysten ehkäisemiseksi. Oikein muodostunut latvus antaa puutarhurille paremman pääsyn hedelmiin ja mahdollisuuden käyttää kasvinsuojeluaineita tehokkaammin.

Milloin kirsikkapuita kannattaa karsia? Heinäkuun loppu tai elokuun alku on ihanteellinen aika käsitellä

Ihanteellinen aika kirsikkapuiden karsimiselle on heti… sadonkorjuun jälkeen, yleensä heinäkuun lopussa tai elokuun alussajolloin tartuntariski on minimaalinen korkean lämpötilan ja alhaisen ilmankosteuden vuoksi. Karsimisen yhteydessä olisi poistettava kaikki sairaat, heikot ja epänormaalisti kasvavat versot, mikä lisää puun vastustuskykyä ja nopeuttaa haavojen paranemista. Nuorille puille suositellaan voimakkaampaa karsintaa. Tässä tilanteessa on parasta jättää vain 3-5 tärkeintä sivuhaaraa.jotka muodostavat tulevaisuudessa puun latvuksen. Sinun on poistettava terävässä kulmassa kasvavat versotjotka ovat alttiita mekaanisille vaurioille, kuten murtumille. Muista myös suojata karsintahaavat puutarhavoiteella tai sienitautiemulsiolla, joka suojaa puuta entisestään mahdollisilta tulehduksilta. Karsittu kirsikkapuu voi myös tarvita enemmän vettä ja lannoitusta, jotta se voi uudistua ja saada uusia versoja kasvamaan terveenä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Tärkeitä hoitoja, jotka sinun on tehtävä pian. Tiedätkö, miten kirsikkapuita karsitaan?

Älä heitä pois kirsikoiden kuoria. Talvella voit käyttää niiden salaista ominaisuutta…