Kastele sillä petunioita, niin ne kukkivat runsaasti. Se ei ole hiivaa ollenkaan

Petuniat ovat yksi suosituimmista kasveista, jotka tuovat väriä parvekkeille, terasseille ja puutarhoihin. Helppohoitoisuus, pitkäkestoiset kukat ja räjähdysmäinen väriloisto ovat varmasti niiden suurimmat ansiot. Mutta miten saada nämä kukat kukkimaan vielä pidempään ja runsaammin? Kotitekoinen lannoite voi auttaa, ja tarvitset vain muutaman pennin valmistelutarvikkeet.

Kukkia täynnä oleva parveke tai terassi on monen unelma. Petuniat täyttävät tämän unelman helposti, sillä niiden kukinta-aika on pitkä, värikäs ja runsas. Petunioiden runsaan kukinnan keston pidentämiseksi kannattaa kuitenkin tehdä kaikkensa. Etenkin, kun tämä voidaan saavuttaa yksinkertaisilla kotihoidoilla. Eikä kyse ole pelkästään hiivasta. Mistä siis on kyse?

Petuniat koristavat monia parvekkeita. Miten saada ne kukkimaan?

Petuniat ovat ainutlaatuisia kukkia, jotka tuovat väriä mihin tahansa tilaan. Niiden monipuolisuus ja pitkä kukinta-aika tekevät niistä hyvän valinnan kaikille. Vaikka ne eivät ole vaikeita hoitaa, kuten kaikki kukat, ne vaativat hoitoa.

Lannoitus on ehdoton edellytys, sillä se auttaa vahvistamaan ja ravitsemaan kasvia. Lisäksi säännöllisellä lannoituksella voidaan pidentää kukinta-aikaa ja varmistaa runsas ja runsas kukkaloisto pitkälle myöhäissyksyyn.

Parasta petunioiden ruokkimisessa ylipäätään on se, että sinun ei tarvitse turvautua kaupasta ostettuihin erityispiirteisiin. Voit tyytyä kotitekoisiin lannoitteisiin, jotka ovat tehokkaita, edullisia ja helppoja valmistaa. Yksi suosituimmista on tietenkin hiivalannoite, joka on arvokas ravinteiden lähde. Se ei kuitenkaan ole ainoa ratkaisu.

Kotitekoinen lannoite petunioille. Oikea substraatin happamuus on tärkeää

Jotta petuniat kasvaisivat voimakkaasti, on suositeltavaa tarkistaa lajikohtaiset maaperävaatimukset. Petuniat kasvavat parhaiten lievästi happamassa maaperässä. Siksi runsas ja terve kukinta voidaan saavuttaa, jos maaperä on asianmukaisesti hapatettu.

Tämä voidaan saavuttaa kotitekoisella lannoitteella, joka sisältää sitruunahappoa. Tämä tuote maksaa vähän ja tekee ihmeitä petunioille. Sitä käytetään yleisesti keittiössä, mutta se on erinomainen myös puutarhanhoidossa, sillä se auttaa säätelemään maaperän pH:ta. Se myös estää kasvin kellastumista.

Miten valmistetaan sitruunahappolannoitetta petunioille? Onneksi siinä ei ole mitään monimutkaista. Liuota yksinkertaisesti kaksi teelusikallista sitruunahappoa 10 litraan vettä. Sitten ei tarvitse enää kuin kastella petunioita valmiilla lannoitteella.

Mielenkiintoista on, että myös muita kasveja, jotka vaativat hapatettua kasvualustaa, voidaan kastella sitruunahappolannoitteella. Tällaisia ovat esimerkiksi mustikat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Petuniat nielevät ruukun. Tutustu kolmeen kotikeinooni reheviin kukintoihin

Voimakas kilpailu hortensioille. Kesällä se tekee vaikutuksen ”lumipalloilla”.