Mikään ei kasva, jos istutat niitä basilikan viereen. Yrtit kuolevat, etkä saa niistä mitään hyötyä.

Kotikasvihuoneen kasvihuoneen pitäminen vaatii joitakin perustietoja. Jotkut kasvit eivät pidä toisistaan, joten jos istutat niitä vierekkäin, saat surkean sadon. Tiedätkö, minkä kanssa ei kannata istuttaa basilikaa? Aromaattiset mausteet voi tukahduttaa ja sadosta tulee kevät.

Tuoreet yrtit ovat loistava lisä moniin ruokiin. Ne maistuvat parhaalta kotona kasvatettuina, joten yrttitarhan perustaminen kannattaa. Mikroyrttitarhaa perustettaessa on vain yksi asia muistettava. Jotkut kasvit jopa vihaavat niiden läsnäoloa. Katso, mitä basilikan rinnalle kannattaa istuttaa ja mitä yhdistelmiä kannattaa välttää.

Minkä kanssa ei kannata istuttaa basilikaa? Joistakin yhdistelmistä on hyötyä, toisista ei

Se on yksi italialaisen keittiön suosituimmista yrteistä, joten harva voi kuvitella spagettia ilman basilikaa. basilikaa. Kun päätät kasvattaa sitä, sinun on tiedettävä, millaiselle yritykselle se on haitaksi. Istutitpa sitä sitten puutarhaan tai yrttitarhaan, älä koskaan tee sitä hallitsevan mintun viereen. Tämä kasvi hukuttaa basilikan ja vie kaikki sen ravinteet.

Salvia voi myös olla paha naapuri kukkapenkissä. Koska niiden maaperä- ja kosteusvaatimukset ovat erilaiset, et pysty tarjoamaan molemmille kasveille samanaikaisesti optimaalisia olosuhteita. Minkä kasvien kanssa basilikaa kannattaa yhdistää? Erinomainen kumppani hänelle on oregano. Molemmat yrtit tukevat toistensa kasvua ja terveyttä. Istutetaan yhteiseen sänkyyn myös persiljaa. Niiden maaperän kosteusvaatimukset ovat samanlaiset.

VINKKI! Jos haluat suojella rucolaa, paprikoita, tomaatteja tai porkkanoita tuholaisilta, istuta niiden sänkyihin basilikkapensaita. Kasvin sisältämien öljyjen ansiosta saat mielenrauhan kirvojen, hämähäkkipunkkien tai kaalin härmäsienen vierailuja vastaan.

Millä basilikaa tulisi lannoittaa? Kotilääkkeet antavat sille vauhtia

Jos kasveissa on puutetta ravinteista, ne kuihtuvat, lakkaavat kasvamasta ja menettävät värinsä. Sama pätee basilikaan, joten sen kukoistuksen varmistamiseksi kannattaa turvautua luonnollisiin keinoihin lehtien ”hoitamiseksi”.

  • Jos kompostoit hedelmä- ja vihannesjätteet, sinulla on loistava lannoite käsilläsi. Sen sekoittaminen maahan ennen istutusta antaa basilikallesi hyvän ”vauhtia” kasvuun.
  • Jos haluat antaa yrteillesi niiden tarvitsemaa kalsiumia, kerää munankuoria. Murskaa ne jauheeksi ja ripottele sitä kasviin kerran kuukaudessa.
  • Älä koskaan kaada vettä pois vihannesten keittämisen jälkeen. Kaada se pulloon ja käytä sitä yrttien kasteluun. Tällainen keitos sisältää paljon liuenneita vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka ovat loistavia niiden kunnolle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: ”Kylvölihakset”:

Istuta se tomaattien viereen. Sijoita tomaatit tomaattien viereen

Istuta nämä kasvit puutarhaan, niin tuholaiset ja myyrät eivät ole enää ongelma.