On korkea aika tehdä ruuvimeisselitesti. Siirry puutarhaan heti

Lämpötilojen noustessa kiinnitämme erityistä huomiota kasvien hoitoon. Annamme niille riittävästi vettä joka päivä, jotta ne voivat nauttia tulevaisuudessa rehevistä kukista ja vihreistä lehdistä. Unohdamme kuitenkin usein, että nurmikkomme tarvitsee samanlaista huomiota. Miten huolehdimme siitä?

Kuiva nurmikko on yleinen ilmiö kuumina kesinä. Auringon säteet eivät tee sille hyvää, ja jos leikkaat nurmikon liian matalaksi, saat keltaisia laikkuja, jotka eivät lisää puutarhan viehätystä.. Sitten on toimittava. Mistä tietää, milloin nurmikko tarvitsee vettä?

Miten hoitaa kuivaa nurmikkoa?

Jos nurmikko on keltainen ja kuiva kuivuuden jälkeen, se on leikattava lyhyesti ja haravoitava voimakkaasti.kuolleiden terien poistamiseksi. Jotta kuolleet ruohonjuuret saadaan poistettua vielä perusteellisemmin ja jotta ilma ja vesi pääsevät syvemmälle maahan, nurmikko kannattaa leikata vertikaalisesti . Sitten nurmikko kastellaan säännöllisesti. Kastele runsaasti, jotta vesi imeytyy syvempiin maakerroksiin. Usein toistuva mutta hellävarainen kastelu ei auta nurmikkoa. On parempi kastella harvemmin, esimerkiksi muutaman päivän välein, mutta erittäin voimakkaasti.

Tällaisten hoitojen jälkeen ruoho alkaa kasvaa kuivuuden jälkeen 3-4 viikon kuluttua. Kun nurmikko on jälleen vihertänyt, mikä tapahtuu yleensä syyskuussa, voit levittää nurmikolle syyslannoitetta.

”Ruuvimeisselitesti”. Tee se puutarhassasi

Voimme kuitenkin ryhtyä toimiin paljon aikaisemmin ja estää nurmikkoamme kuivumasta kokonaan. Jos et ole varma, onko nurmikkosi kuiva, kokeile yksinkertaista temppua.

Kuten puutarha-asiantuntija Chris McIlroy kertoo kirjassaan The Grass People, tarvitsemme vain ruuvimeisselin.

”Voit tarkistaa yksinkertaisella testillä, onko nurmikko tarpeeksi kostea. Pistä ruuvimeisseli maahan. Jos se pääsee noin 15-17 tuuman syvyyteen, se on täydellinen – jos ei, jatka kastelua”

– hän selittää The Sunin haastattelussa.

Nurmikon kastelu ei ole yksinkertainen asia, varsinkin jos puutarhamme on todella suuri. Mutta nyt kannattaa toimia. Parhaan tuloksen saat kastelemalla nurmikon aamulla.ennen auringon nousua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kylvä nämä vihannekset heinäkuussa. Nautit sadosta nopeasti

Milloin ja miten omenapuita leikataan? Vain yksi yksinkertainen sääntö, ja oksat peittyvät hedelmämerellä.