Se muistuttaa petollisesti pionia. Ruusu on hitti puutarhureiden keskuudessa

Se näyttää romanttisen elokuvan sankarittarelta. Se on sänkyruusu, joka näyttää melkein pionilta. Se kasvaa 1 m korkeaksi ja voi kukkia runsaasti oikealla hoidolla. Hyvät naiset ja herrat, tämä on todellinen puutarhan prinsessa, ruusu ’Herzogin Christiana’.

  • Haaveiletko puutarhasta suoraan romanttisesta elokuvasta? Tämän kohtauksen sankari voisi olla sänkyruusu ”Herzogin Christiana”.
  • Edellä mainittu ruusu muistuttaa ulkonäöltään pionia – sen pompuloiden kaltaisten kukkien vuoksi.
  • ’Herzogin Christiana’ ei ole erityisen vaikea hoidettava, mutta sille kannattaa antaa sopiva paikka puutarhassa. Se palkitsee sinut varmasti kauniilla ulkonäöllä.

Romanttinen, hienovarainen, jolla on tunnusomaiset pom-pom-muotoiset pallomaiset kukat. Tämä kaunis puutarhakasvi on saanut nimensä tanskalaiselta prinsessalta, joka avioitui 1600-luvulla saksalaisen monarkin kanssa.

Se muistuttaa harhaanjohtavasti pionia. Ruusu on hitti puutarhureiden keskuudessa

Kyseessä on yksi Parfuma-ryhmän suosituimmista ruusulajikkeista. Vuodenaikaruusu ’Herzogin Christiana’ on puutarhurien suosiossa syystä.

Vuodekoristoruusuihin kuuluvat monikukkaiset ruusut, kimppuruusut ja niiden lajikkeet., joilla on tiivis kasvutapa ja keskikorkeus. Niitä arvostetaan erityisesti niiden suuren kukkamäärän ja muodon monimuotoisuuden vuoksi. Useimmat sänviruusulajit kukkivat pitkään ja runsaasti – joissakin tapauksissa kukinta alkaa kesäkuussa ja päättyy lokakuussa.

Ruusun ”Herzogin Christiana” erityispiirteet? Mainittu mahtipontiset, näyttävät kukat, jotka näyttävät siltä kuin ne olisivat pääosassa romanttisen elokuvan kulisseissa. Ruusun ulkonäkö voi erehdyttävästi muistuttaa toista puutarhojemme kuningatarta, pionia. ’Herzogin Christiana’ kukkii valkoisin kukin, jonka keskellä on pehmeän vaaleanpunainen täplä. Kukinnan aikana terälehdet avautuvat, kunnes kukka muistuttaa muodoltaan palloa.

Ruusu ’Herzogin Christiana’: vaatimukset

Ruusu ’Herzogin Christiana’ ei tarvitse monimutkaista hoitoa. Pensas saavuttaa usein jopa 1-1,20 metrin korkeuden ja on rehevien kukkien peitossa. Kasvi voi juurtua voimakkaasti jopa yksittäisestä ja pienestä taimesta.

Lisäksi tämä lajike kuuluu talvenkestävien ruusujen ryhmään. sietää hyvin jopa useiden asteiden pakkasia. Kun kausi on ohi, sitä ei tarvitse suojata erityisesti. Mitä sinun on muistettava, jos haluat ruusustasi kauniin puutarhan koristeen? Aloita valitsemalla oikeat taimet luotettavasta lähteestä. Sinun on valittava kasvupaikka joka on hyvin alttiina auringolle mutta suojassa tuulelta. Se tarvitsee hyvin löysää ja humuspitoista maata.

Puutarhurit arvostavat tätä lajiketta myös sen kestävyyden vuoksi sienitauteja, kuten härmäsientä vastaan. (koristekasvien tauti, jolle on ominaista valkoinen jauhemainen kukinta, joka ilmestyy lehden lapojen molemmille puolille). ja musta lehtilaikku (sienen aiheuttama Diplocarpon rosae, joka vaikuttaa sekä avomaalla että kasvihuoneessa kasvatettaviin ruusulajeihin).

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Puutarhasi ruusut tulevat olemaan kaikkien naapureidesi kateus. Käytä vain tätä hoitoainetta

Ripottele sitä ruusupensaan alle. Se kukkii koko kesän