Vain ovelat kotiäidit laittavat laakerinlehden kattilaan

Laakerinlehtiä käytetään monilla aloilla: ruoanlaitossa, kosmetiikassa, lääketieteessä ja jopa puutarhanhoidossa. Mausteella on hyviä antiseptisiä ominaisuuksia, minkä lisäksi se sisältää hyödyllisiä vitamiineja, makro- ja mikroelementtejä. Tämän vuoksi laakerinlehtiä on käytetty jo muinaisista ajoista lähtien torjumaan kasveihin tarttuvia tauteja ja tuholaisia. Ei ole yllättävää, että monet nykyaikaiset kotiäidit laittavat laakerinlehtiä ruukkuihinsa.

Jotta kasvit kasvaisivat hyvin, eivät sairastuisi eivätkä tuholaiset hyökkäisi niiden kimppuun, niistä on kuitenkin pidettävä hyvää huolta. Tätä varten sinun on tunnettava kunkin kukan ominaisuudet, ylläpidettävä optimaalisia olosuhteita, muistettava kasteluohjeet ja käytettävä ravinteita ajoissa. Mutta siinä ei ole vielä kaikki. Joskus kannattaa kiinnittää huomiota kokeneiden puutarhureiden käyttämiin nikseihin. Esimerkiksi laakerinlehden laittaminen ruukkuun.

Miksi laakerinlehti laitetaan ruukkuun?

Laakerinlehteä voidaan pitää todellisena ”vitamiinilisänä” kasveille, sillä sillä on valtavia etuja. Mauste sisältää monia vitamiineja, kivennäisaineita ja eteerisiä öljyjä. Näin ollen se antaa kasveillesi lisäravinteita. Lisäksi laakerinlehtien perusteella voit valmistaa infuusioita ja keittoja, joita käytetään kerran 30 päivässä.

Miten voin lisätä laakerinlehtiä?

Laakerinlehdellä on myönteinen vaikutus hämähäkkipunkkien torjuntaan. Kasvien suojaamiseksi tuholaisilta valmistetaan liuos – 50 g kuivia lehtiä kaadetaan litraan kuumaa vettä. Tuotetta vaivataan 2-3 tuntia, suodatetaan ja käytetään kasvien ruiskuttamiseen. Tämä käsittely on toistettava 7-10 päivän kuluttua.

Toinen menetelmä, jota puutarhurit käyttävät kasvihuoneissa, torjuu myös hämähäkkipunkkeja. Laakerinlehdet sytytetään tuleen. Tuoksu leviää koko kasvihuoneeseen ja karkottaa tuholaisen. Tämä on kuitenkin tehtävä paloturvallisuussääntöjä noudattaen. Lisäksi kasvihuoneeseen ei saa mennä ennen kuin savu on hälvennyt. Tämä menetelmä ei tehoa ainoastaan hämähäkkipunkkeihin. Se auttaa myös torjumaan kirvoja ja valkokärpäsiä.

Jotkut puutarhurit jauhavat laakerinlehtiä kahvimyllyssä. Sitten 1-2 ruokalusikallista jauhetta kaadetaan multaan taimia istutettaessa. Tuote ei ainoastaan suojaa istutusta sienitaudeilta, kuten mustajalkasieneltä, vaan myös kyllästää maaperän hyödyllisillä hivenaineilla.

Jauhettua laakerinlehteä voidaan käyttää myös lannoitteena puutarhassa ripottelemalla sitä suoraan istutusten ympärillä olevaan maahan.