2 ainesosaa, vähän työtä ja kotitekoinen jäätelö on valmis. Näin hyvää jäätelöä ei myydä edes meren äärellä.

Kun helle on ahdistava, etsimme erilaisia tapoja viilentyä. Yksi niistä on kotitekoinen jäätelö. Sen valmistamiseen tarvitaan vain kaksi ainesosaa ja 5 minuuttia työtä. Unohda robotit, munat ja pitkä vatkaaminen.

Jäätelö on yksi suosituimmista tavoista vilvoitella kuumana kesäpäivänä. Monet valitsevat kaupasta saatavan valmiin jäätelön, koska jäätelön tekeminen kotona tuntuu vaikealta, monimutkaiselta ja vaatii erikoistyökaluja. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Voit tehdä kotitekoista jäätelöä helposti muutamassa minuutissa.

Miten tehdä kotitekoista jäätelöä nopeasti? Tarvitset vain kaksi ainesosaa

Kotona valmistamme useimmiten banaanijäätelöä, johon vain sekoitamme pakastetut hedelmät ja lisäämme lempipäällysteemme.. Tällä kertaa meillä on kuitenkin kermajäätelön resepti, jossa on vain kaksi ainesosaa.

Se on loistava paitsi helteellä, myös virkistävänä jälkiruokana, kakun tai jääkahvin lisukkeena. Voit tarjoilla sitä tuoreiden hedelmien, suosikkihillosi kanssa, lisätä suklaaraastetta, kuivattuja hedelmiä tai rusinoita.

Kotitekoisen kermajäätelön resepti. Näin niistä tulee pehmeitä ja kuohkeita

Kotitekoinen kermajäätelö 5 minuutissa. Tarvitset vain tehosekoitin, astia ja tilaa pakastimessa.. Sen etuna on myös hyvin yksinkertainen koostumus ilman epäterveellisiä lisäaineita, säilöntäaineita ja väriaineita. Resepti ei sisällä munia, joten se on ihanteellinen vaihtoehto myös niille allergisille. Tarvitset vain kermaa ja kondensoitua maitoa.

VINKKI! Jäähdytä sekä kermaa että kondensoitua maitoa huolellisesti jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli, ennen jäätelön valmistamista. Näin varmistat, että kerma on hyvin vatkattu ja että kaikki ainesosat ovat täydellisesti sekoittuneet. Voit lisätä seokseen muutaman pisaran alkoholia, jolloin jäätelöstä tulee pehmeää, sileää ja kuohkeaa.

Tarvittavat ainekset:

  • 500 ml 36-prosenttista kermaa (jäähdytetty),
  • 250 g makeutettua kondensoitua maitoa.

Vatkaa jäähtynyttä kermaa vielä muutama minuutti, kunnes se alkaa paksuuntua ja voit nähdä selkeät jäljet sekoittimen terissä vatkaamisen aikana. Aloita hitaasti kaada joukkoon kondensoitua maitoa. Sekoita kaikkea vielä minuutin verran, jotta kerma ja maito ovat sekoittuneet hyvin. Jos haluat tehdä jäätelöstä vielä kermaisempaa ja pehmeämpää, voit lisätä joukkoon muutaman tipan rommia tai likööriä. Kaada kermavaahtoseos jäätelömuotteihin tai puhtaaseen astiaan. Kohdista ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.

Perheeni pyytää minulta jatkuvasti tätä kakkua, enkä voi kieltäytyä. Pääainesosa löytyy puskista

Nämä mustikkapannukakut ovat mielettömiä. Perhe on hulluna niihin eikä halua toista aamiaista.