Edes isoäitini ei enää halua tehdä klassisia suolakurkkuja. Hän sanoo, että nämä ovat miljoona kertaa parempia.

Kurkkujen tekeminen on erityistä aikaa vuodesta. Jokainen, jolla on ruokakomero, on varmasti jo ehtinyt tehdä sen. Purkkeihin eivät päädy vain hedelmät, vaan myös kurkut. Seuraavassa reseptissä esitetyistä suolakurkkuista tulee syksyn ja talven hitti. Kaikki yhden lisäyksen ansiosta.

Säilykkeiden valmistus on sesonki, jota elämme juuri nyt. Jokainen, jolla on oma ruokakomero tai kellari, on varmasti jo aloittanut tämän vuotuisen perinteen. Purkkiin ei laskeudu vain makeita hedelmiä, vaan myös erilaisia vihanneksia. Erityisen suosittuja ovat kurkut, jotka ovat monien kotien ruokakomeroissa olennainen osa niiden monipuolisuuden ja ainutlaatuisen maun ansiosta. Kuitenkin paitsi nämä klassiset versiot näistä vihanneksista ovat erittäin maukkaita. Kokeile marinadeja ja löydä uusia makuja, joita et varmasti tiennyt aiemmin.

Reseptimme, jota rakastat varmasti, on kurkut makeassa marinadissa. Yksi tämän reseptin salaisuuksista on hunajan lisääminen, joka antaa kurkkuihin ainutlaatuisen, hienovaraisen makean vivahteen. Tämän yhdistelmän ansiosta jopa ne, jotka eivät yleensä tartu suolakurkkuihin, tulevat rakastamaan näitä kurkkuja. Nämä kurkut sopivat erinomaisesti illallisen lisukkeeksi, mutta myös monien salaattien ainesosaksi.

Resepti hunajassa marinoituja kurkkuja varten.

 • 2 kg kurkkuja
 • 2 litraa vettä
 • 250 ml keittiöviinietikkaa
 • 200 ml hunajaa
 • 4 rkl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • 4 valkosipulinkynttä
 • tl sinapinsiemeniä
 • muutama oksa tilliä

Valmistusmenetelmä: – Kypsennetään ja lisätään tilliä:

 1. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa päät pois. Valmistele purkit pesemällä ja keittämällä ne huolellisesti. Laita jokaiseen purkkiin yksi valkosipulinkynsi ja muutama oksa tilliä.
 2. Kiehauta vesi suuressa kattilassa suolan ja sokerin kanssa. Lisää etikka ja hunaja, sekoita huolellisesti ja kiehauta uudelleen. Kaada kuuma suolavesi purkeissa olevien kurkkujen päälle niin, että purkin yläreunasta jää noin 1 cm tilaa.
 3. Sulje purkit tiiviisti ja pastöroi noin 10-15 minuuttia. Kun pastörointi on päättynyt, anna purkkien jäähtyä asettamalla ne ylösalaisin. Näin säilötyt kurkut ovat valmiita syötäväksi noin 2-3 viikon kuluttua. Säilytä ne mieluiten viileässä ja pimeässä paikassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Kurkkujen käyttö: Kylmäkurkkujen käyttö:

Klassinen resepti suolakurkkujen valmistukseen. Epätavallisen lisäyksen ansiosta niistä tulee parempia kuin isoäidin tekemät

Mummon muinainen suolakurkkuresepti. Suhteisiin tehdyn muutoksen ansiosta niistä tulee rapeita ja täynnä makua.