Etkö ole vielä syönyt sitä tässä muodossa? Kokeile sitä, niin suolistosi ja ihosi ovat kuin uudet.

Kesä on hedelmien ja vihannesten sadonkorjuun aikaa, mutta se on myös säilykkeiden valmistuksen aikaa. Vaikka suolakurkut ovat arkipäivää, punajuurta säilötään harvemmin. Se kannattaa sulkea purkkiin ja säilyttää ruokakomerossa. Ei ainoastaan siksi, että sitä voidaan käyttää monien ruokien valmistukseen, vaan myös siksi, että sillä on mielenkiintoinen maku. Tietenkin se kulkee käsi kädessä terveyshyötyjen kanssa, joita ei ole vain vihanneksilla, vaan myös tuloksena syntyvällä mehulla. Selvitetään, miksi punajuurta kannattaa suolata.

Mihin marinoitua punajuurta voi käyttää?

Punajuuri ei kaipaa esittelyä, sillä se on hyvin yleinen vihannes keittiössämme, ja käytämme sitä käytännössä ympäri vuoden. V Pikkelöity versio on harvinaisempimutta se ei tarkoita, että se olisi huonompi kuin raa’at vihannekset. Miksi punajuurta kannattaa marinoida? Mehu, joka syntyy ladattaessa on hyödyllistä elimistöllemme. Pikkelöidyt punajuuret parantavat varmasti vastustuskykyä, tukevat sydämen toimintaa ja pitävät suoliston täydellisesti toiminnassa.

Mitä suolakurkkupunajuuri sisältää?

Vaikka on totta, että lastaus on elintarvikkeiden jalostusmenetelmä, joka auttaa tämän prosessin avulla säilyttää suurimman osan ravintoarvosta. Näin on myös punajuuren kohdalla, jossa on tässä muodossa vahva annos monia arvokkaita aineita. Mitä marinoitu punajuuri sisältää? On tarpeen aloittaa vitamiineista. Näistä yleisin on vitamiini C, joka mainitaan useimmiten koskemattomuuden yhteydessä, mutta se on vain osa sen ansioista.

Lisäksi se tekee verisuonista joustavampia, jolloin niitä on helpompi hallita. vaihtelut veri verenpaine ja normalisoi kolesterolitasot. Lisäksi C-vitamiini auttaa synteesissä kollageenin, mikä saa ihon näyttämään nuoremmalta. Lisäksi marinoitua punajuurta sisältää A- ja E-vitamiinia.. Näillä kahdella voimakkaalla antioksidanttiaineella on paras vaikutus silmiemme kuntoon, mutta myös ihoon. Ne eivät ainoastaan uudista sitä, vaan niillä on myös kyky poistaa tulehduksia ja tasoittaa sitä. ryppyjä. Emme saa unohtaa K-vitamiinia, joka puolestaan vastaa elimistömme kudosten rakenteesta, mutta vaikuttaa myös merkittävästi veren hyytymisprosesseihin.

Voiko raakaa marinoitua punajuurta syödä?

Mikään ei estä sinua syömään raakaa punajuurta. Miksi? Koska silloin sillä on edelleen arvokas koostumus. Se on Se sisältää runsaasti mineraaleja kaliumia, magnesiumia, natriumia ja rautaa.. Kaksi ensimmäistä ainetta muodostavat harmonisen kaksikon, jolla on suotuisa vaikutus aktiivisuuteen sydämen ja aivojen, mikä helpottaa muistiprosesseja, mutta myös lievittää kroonisen stressin vaikutuksia. Rauta on puolestaan arvokas ennaltaehkäisyssä anemia ja yhdessä K-vitamiinin kanssa se voi vahvistaa vertamme. Tietenkin, marinoitu punajuuri on myös voimakas annos antioksidantteja.. Tärkein näistä on betaniini, joka on vastuussa punajuuren voimakkaasta väristä. Lisäksi se auttaa poistamaan elimistöstä ylimääräisiä myrkkyjä ja pääsemään eroon vapaista radikaaleista. Juuri nämä ovat vastuussa kansantautien kehittymisestä ja kehon nopeammasta vanhenemisesta.

Mitä hyötyä on marinoidun punajuurimehun juomisesta?

Pikkelöity punajuuri? Älä koskaan kaada mehua lavuaariin! Tällainen tuhlaus ei ole sen arvoista, koska tämä neste sisältää myös monia arvokkaita aineita, jotka ovat erittäin arvokkaita terveydellemme. Koska sillä on sama koostumus kuin marinoitua punajuurta, sitä kannattaa juoda luonnollisena probioottina. Lisäksi tällainen mehu sisältää maitohappobakteereja, joita syntyy käymällä. Kuten me kaikki tiedämme, niillä on merkittävä vaikutus kehon immuniteettiin, mutta tukea myös suolet, jotka ovat yleensä ruuhkautuneet. Tällainen hyödyllinen mehu ei ainoastaan auta ruoansulatusprosesseissa, vaan auttaa myös puhdistamaan niitä ja auttaa poistamaan ylimääräiset myrkkyjä kehosta.

Miten valmistetaan marinoitua punajuurta?

Pikkelöidyn punajuuren valmistus on triviaalia, ja se on aloittelijankin hallittavissa. Sinun tarvitsee vain valmistaa ainekset:

  • 2 kg punajuurta,
  • valkosipuli,
  • laakerinlehtiä,
  • maustepippuri,
  • 2 ruokalusikallista suolaa,
  • 2 litraa vettä.

Valmistusmenetelmä:

Puhdista punajuuri. Jos se on suuri, voit leikata sen pienemmiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Aseta punajuuret, valkosipuli, laakerinlehti ja maustepippuri kerroksittain suureen purkkiin tai kivitavarasäiliöön. Keitä vesi ja anna sen jäähtyä. Kun se on jäähtynyt, lisää suola ja sekoita. Kaada suolavesi punajuuren päälle niin, että se peittyy kokonaan. Jos punajuuri nousee pintaan, se on painotettava alaspäin esimerkiksi lautasella, muuten se pilaantuu nopeasti. Noin viikon kuluttua marinoitu punajuuri on valmis syötäväksi.

Kenen ei pitäisi syödä marinoitua punajuurta?

Pikkelöity punajuuri vaikuttaa sinänsä terveelliseltä, mutta valitettavasti kaikki eivät voi nauttia sitä rangaistuksetta. Osoitteessa korkea verenpaine on oltava maltillinen, koska natrium voi olla haitallista sydämen kunnolle. Lisäksi sitä ei suositella niille, jotka kärsivät kihtiä ja munuaiskiviä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Lisää vähän suolakurkkupurkkiin. Jopa anoppisi kysyy reseptiä.

Peitä vedellä ja juo aamulla. Se karkottaa sedimenttiä suolistosta ja vähentää ruokahalua. Nopeasti pääset eroon vatsastasi