Klassiset ovat hyviä, mutta aasialaiset ovat paljon parempia. Voit valmistaa japanilaistyylisiä kurkkuja ilman hienoja ainesosia.

Jotkut ihmiset pelkäävät aasialaisten erikoisuuksien valmistamista, koska ainesosia ei ole saatavilla. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Japanilaistyyppisten suolakurkkujen valmistamiseen ei tarvita mitään hienoja ainesosia. Sinulla on luultavasti jo suurin osa niistä kotona.

Japanilaistyyliset kurkut ovat loistava lisä illalliselle. Ne ovat myös hyviä laihduttajille, koska niissä on vähän kaloreita ja voit syödä niitä ilman huolta siitä, että ylität päivittäisen rajan. Miten ne valmistetaan? Resepti on triviaali.

Japanilaistyylisten kurkkujen resepti. Aasialainen lisuke, jota rakastat heti ensimmäisestä suupalasta lähtien.

Monet meistä rakastavat aasialaista ruokaa. Siitä ovat osoituksena esimerkiksi ravintoloiden täydet pöydät, joissa on tällaisia ruokia. On kuitenkin myös erikoisuuksia, joita voi valmistaa itse, kuten japanilaistyyppisiä suolakurkkuja, jotka sopivat mainiosti voileipien, lihan ja kastikkeiden lisukkeeksi. Vain muutamalla ainesosalla voi loihtia todella maukkaita itämaisen makuisia suolakurkkuja.

 • 20 kurkkua,
 • 3 ruokalusikallista seesamiöljyä,
 • kuppi riisietikkaa,
 • teelusikallinen pippuria,
 • tl chilihiutaleita,
 • 4 ruokalusikallista suolaa,
 • 4 ruokalusikallista sokeria,
 • valkosipulin sipuli.

Japanilaistyyliset kurkut – uskomattoman maukas lisuke illalliselle. Vaiheittainen valmistelu

Kurkkujen valmistaminen japanilaiseen tapaan ei tuota ongelmia – ei edes vähemmän kokeneille kokkeille. Varaa vain kaikki ainekset, kääri hihat ja ryhdy töihin!

Valmistusmenetelmä: Kylmäkurkkua voi valmistaa myös muulla tavoin:

 1. Peitä kurkut kylmällä vedellä ja aseta sivuun tunniksi. Pese kurkut huolellisesti, jotta niihin ei jää hiekan tai muun lian hiukkasia.
 2. Leikkaa kurkut haluamiksesi ohuiksi tai paksuiksi viipaleiksi.
 3. Kaada etikka ja öljy kulhoon ja lisää mausteet. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti.
 4. Laita kurkut pestyihin ja höyrytettyihin purkkeihin. Lisää valkosipulinkynnet ja kaada seos päälle.
 5. Sulje jokainen purkki tiiviisti. Aseta ne kattilaan ja lisää vettä niin, että se peittää 2/3 kustakin purkista. On tärkeää, että ne eivät ole kosketuksissa toisiinsa.
 6. Keitä 20 minuuttia, tämän jälkeen ota ne pois kattilasta ja aseta ne ylösalaisin. Seuraavana päivänä käännä ne ympäri. Tarjoile lempiruokien kanssa. Nauti!

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Kermaviili:

Tämä bulgarialaisen keittiön herkku on uusi suosikkiherkkuni. Pizza voi piilottaa

Jos lisäät niitä suolakurkkuihin, niiden maku kuumentaa aistisi. Naapurit kyselevät aina reseptiä