Resepti marinoituja porkkanoita varten. Kurkuilla ei ole mitään mahdollisuuksia sitä vastaan

Luultavasti useimmat meistä miettivät, mitä säilykkeitä valmistaa talveksi. Valinta ei ole helppo, sillä reseptejä erilaisiin herkkuihin on paljon. Lisäämme myös toisen reseptin, jota ei pidä jättää väliin. Mielestäni tämä vihannes voi kilpailla kurkkujen kanssa ja joillekin se on jopa maukkaampi.

Kesä on erityinen vuodenaika paitsi siksi, että voimme nauttia auringosta ja lämmöstä. Se ei ole edes siksi, että useimmat meistä lähtevät lomalle tai pitävät lomia. Tämän kauden ainutlaatuisuus johtuu kuitenkin tuotteista, jotka ilmestyvät tähän aikaan vuodesta. Juuri nyt voimme nauttia tuoreista hedelmistä ja vihanneksista. Juuri näitä herkkuja voimme syödä monessa muodossa, ja jokainen niistä on mielettömän herkullinen. Löysin hiljattain reseptin marinoidulle porkkanalle, joka mielestäni ylittää kaikki muut vastaavat herkut.

Pikkelöidyt porkkanat eivät tunnu olevan itsestään selvä valinta, kun haluamme tehdä säilykkeitä. Tavallisesti turvaudumme suolakurkkuihin, ja niitä on ruokakaappimme hyllyllä eniten. Kannattaa kuitenkin valmistaa jotain muuta, jotta sinulla on enemmän vaihtoehtoja. Porkkanat ovat triviaalia valmistaa tällä tavalla, ja ne ovat hyvä lisuke mille tahansa illalliselle.

Pikkelöidyt porkkanat resepti

 • 1 kg porkkanoita
 • 1 litra vettä
 • 20 g suolaa
 • 2 valkosipulinkynttä
 • laakerinlehti
 • muutama pippurisilmä
 • 1-2 oksaa tilliä
 • 1-2 piparjuuren lehteä

Valmistaminen:

 1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pyöreiksi tai viipaleiksi. Kiehauta vesi, lisää suola ja sekoita, kunnes suola liukenee. Laita suolavesi sivuun jäähtymään.
 2. Laita valkosipuli, laakerinlehti, pippurit, tilli ja piparjuuren lehdet puhtaaseen astiaan. Lisää sitten porkkanat ja järjestele ne tiiviisti, mutta ei liian tiiviisti.
 3. Kaada jäähtynyt suolavesi porkkanoiden päälle ja varmista, että ne ovat täysin veden alla.
 4. Peitä purkki juustokankaalla tai kierrä kansi löysästi kiinni käymisen varmistamiseksi.
 5. Aseta purkki sivuun viileään, pimeään paikkaan noin 7-10 päiväksi. Tarkista tämän ajan kuluttua porkkanoiden maku – niiden pitäisi olla happamia ja rapeita. Säilytä valmiit pikkelöidyt porkkanat jääkaapissa.

Muinainen kurkkuresepti isoäidiltäni. Mittasuhteiden muutoksen ansiosta ne ovat rapeita ja täynnä makua.

Saako syödä kurkkuja, joissa on valkoinen kuorrute? Tämä on erittäin tärkeä signaali – sinun on tiedettävä.