Tässä on kreikkalaisten naisten hoikan vartalon salaisuus. He juovat kahvia, jossa on suolistoa stimuloiva lisäaine.

Kahvista on viime aikoina tullut kiitollinen kokeilujen kohde. Uusia ideoita syntyy jatkuvasti. Vielä vähän aikaa sitten Anna Lewandowska kehui niin sanottua ”läpitunkematonta” kahvia eli kahvia, johon on lisätty rasvaa, ja nyt kreikkalaistyyppinen juoma on kasvattamassa suosiotaan.

Kreikassa kaikki rakastavat kahvia. Suosittu jääkahvi on peräisin tästä maasta. Se on frappe. Sen pohjalta on luotu myöhempiä versioita jääkahveista. Tuleeko toisesta kreikkalaisesta kahvi-ideasta yhtä suosittu?

Ei vain hummusta

Tunnetko tahinitahnan? Se liittyy vahvasti Lähi-idän keittiöön. Sitä lisätään hummukseen ja käytetään halvan pohjana. Tämä kreikkalaisen kahvin salainen lisäys on nyt yhä suositumpi myös muissa maissa. Se tekee tästä juomasta entistäkin terveellisemmän ja ravitsevamman.

Vankka kuitu

Tahini on paahdetuista ja jauhetuista seesaminsiemenistä valmistettu tahna. Vaikka teelusikallinen tahinia sisältää noin 42 kcal, sen lisääminen kahviin auttaa sinua laihtumaan. Kaikki selviää, kun mainitaan nimi, jota käytetään usein painonpudotuksen yhteydessä. Kyse on tietenkin kuiduista, joita seesaminsiemenissä on runsaasti. Seesaminsiemenissä on runsaasti kuitua, joka antaa pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen, vaikuttaa suotuisasti ruoansulatusjärjestelmään ja auttaa poistamaan myrkkyjä suolistosta.

Välttämättömät vitamiinit

Kuitu on tärkeää, mutta se ei ole ainoa syy kokeilla kahvia tahinin kanssa. Tämä tahna sisältää myös runsaasti B-vitamiineja, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, rautaa ja sinkkiä. Se sisältää välttämättömiä rasvahappoja ja kasviproteiineja, jotka ovat välttämättömiä elimistön moitteettoman toiminnan kannalta. Lisäksi seesami sisältää antioksidantteja, joilla on masennusta ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia.

Keitä kahvia niin kuin Kreikassa tehdään.

Kahvin keittäminen tahinan kanssa? Mikään ei ole sen helpompaa. Mielestäni musta kahvi ilman sokeria sopii parhaiten tahinin kanssa, mutta voit kokeilla muitakin vaihtoehtoja. Keitä kahvisi, anna sen jäähtyä hieman ja lisää kuppiisi teelusikallinen tai vähemmän seesamipastaa.

Seesamitahnassa on täyteläinen maku, joten valitse määrä makusi mukaan. Entä miten kreikkalaiset naiset tekevät sen? Jos sinulla on kotona kahvinkeitin, voit kokeilla sitä. Kaada hienoksi jauhettu kahvi vedenkeittimeen, täytä vedellä ja sekoita. Kahvin keittäminen. Laita tarvittava määrä tahinia kuppiin ja kaada vähitellen kahvia sekoittaen jatkuvasti. Kun tahini sulaa, kreikkalainen kahvi tahinilla on valmista. Siinä on pähkinäinen maku. Sokeria ei tarvita lainkaan.