Teen suolakurkkusuolan juuri tällaisesta vedestä. Irene-mummin mukaan se on ensimmäinen käsky kurkkuja säilöttäessä.

Kesä on täydellistä aikaa tehdä marmeladia. Kauppoihin ilmestyy kauden hedelmiä ja vihanneksia, joista voi valmistaa jotain herkullista. Paras esimerkki on suolakurkku. Monilla ihmisillä ei kuitenkaan ole aavistustakaan siitä, miten suolakurkkuja valmistetaan.

Kurkkujen marinointi on maitohappokäymisprosessi, joka tapahtuu maitohappobakteerien avulla. Jotta kaikki toimisi suunnitellustion pidettävä mielessä muutamia asioita. Silloin kurkut ovat kiinteitä ja kiinteän tuntuisia, rapeita ja virkistävän makuisia. Jos säilykkeiden säilöminen on sinulle hieman mysteeri, tässä on muutamia vinkkejä. Salaisuus on marinadissa.

Pikkelssiresepti. Sinulla on varasto kuukausiksi

Pikkelssit ovat loistava lisuke voileipien, salaattien tai lounaiden lisukkeeksi. Jotkut ihmiset haluavat napostella niitä sellaisenaan, vain välipalaksi. Kun valmistat suolakurkkuja, aloita keittämällä purkit kiehuvalla vedellä. Niiden pitäisi olla täysin puhtaita ja neutraalin tuoksuisia. Otan aina 4 purkkia, joista jokainen on 1 litran vetoinen. Sitten valmistetaan:

  • 2 kg pieniä jauhettuja kurkkuja,
  • 2 valkosipulin päätä,
  • nippu tilliä silmuineen,
  • pala piparjuurta,
  • 4 ruokalusikallista vuorisuolaa.

Aseta valkosipuli, tilli ja piparjuuri purkkien pohjalle. Aseta sitten kurkut tiiviisiin kerroksiin, hieman kallistettuna. Yritä ahtaa kuhunkin purkkiin niin monta kuin mahdollista. Jos sinulla on ylijäämiä, voit laittaa niitä rohkeasti päälle.

Kuinka paljon vettä kaadetaan suolakurkkujen päälle? Muista yksi sääntö

Nyt on vuorossa se hankala osa, eli suolaveden valmistus. Muista käyttää yksi ruokalusikallinen vuorisuolaa jokaista vesilitraa kohti. Se sisältää runsaasti hivenaineita ja edistää parempaa käymistä, joten se on paras valinta. Kurkkujen marinointiin käytettävän veden tulisi olla kovaa, mineralisoitua vettä. Keitä se suolalla, kaada se viileään astiaan ja odota, kunnes se on haaleaa. Tämä kestää yleensä puoli tuntia. Huoneenlämpöinen suolavesi varmistaa, että kurkut säilyvät hyvin. Kun suolavesi on jäähtynyt, kaada se kurkkupurkkien päälle ja sulje ne tiiviisti.

VAROITUS! Älä kaada kuumaa suolavettä kurkkupurkkeihin. Vihannekset menettävät makunsa ja arominsa sekä ravintoarvonsa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Kylmäkurkkujen ja suolakurkkujen valmistus:

Klassinen resepti suolakurkkujen valmistukseen. Epätavallisen lisäyksen ansiosta niistä tulee parempia kuin isoäidin tekemät

Kurkku on kukkinut, mutta ei hedelmöitynyt? Yksi asia lienee ollut syyllinen. Näin estät sen