Kaada vähän vettä maljakkoon. Ruusut kestävät jopa 2 viikkoa

Upeat leikkokukat voivat olla sensaatiomainen koriste kotona. Maljakkoon asetetut kasvit kuitenkin kuihtuvat jonkin ajan kuluttua, ja ne voi vain heittää pois. Mitä voi tehdä, jotta kukat kestäisivät pidempään? Kävi ilmi, että tähän on olemassa fiksu tapa.

Leikkaa kukkia. Mitä voi tehdä, jotta niistä voisi nauttia pidempään?

Ruusut, tulppaanit tai kauniisti asetellut kukkakimput maljakoissa ovat täydellinen koriste mihin tahansa kotiin. Valitettavasti monissa tapauksissa kukkien käyttöikä päättyy muutaman päivän kuluttua, ja kuihtuneet kasvit voi vain heittää pois. Onneksi on olemassa keino nauttia niistä pidempään. Mikä se tarkalleen ottaen on?

Pidentääkseen maljakoissa olevien koristekasvien käyttöikää monet ihmiset käyttävät… valkaisuainetta. Kaada vain kirjaimellisesti muutama tippa vettä maljakkoon, ja kukat kestävät pidempään. Mistä tämä johtuu? Valkaisuaine poistaa vedessä olevat bakteerit, jotka ovat vastuussa kasvin kuihtumisesta. Tällä menetelmällä ruusut voivat kestää jopa kaksi viikkoa.

Kukat maljakossa kestävät kauemmin. Katso muita tehokkaita menetelmiä

Miten muuten saat kukat kestämään maljakossa pidempään? On käynyt ilmi, että on erittäin tärkeää vaihtaa vesi säännöllisesti. Lisäksi näiden kasvien varret on hyvä leikata kevyesti joka päivä. Riittää, että niitä leikataan noin 1-2 cm. Tämä on parasta tehdä terävillä saksilla, joilla varsi leikataan. ei tuhota.

Mielenkiintoista on, että aspiriinia voidaan käyttää myös kukkamätää aiheuttavien bakteerien poistamiseen. Tämän lääkkeen pitäisi vähentää kasvien nopean kuihtumisen riskiä. Murskaa vain puolikas aspiriinitabletti ja kaada se maljakkoon. Voit myös käsitellä leikkokukkia pienellä määrällä sokeria (noin puoli teelusikallista). Tämä lisäaine pitää kasvit tuoreempina pidempään.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Kukkien kasvattaminen ja kasvattaminen:

Miten istuttaa ruusuja? Yksi asia, joka haudataan pensaiden viereen. Niistä tulee koko naapuruston kauneimpia.

Puutarhasi ruusut tulevat olemaan kaikkien naapureidesi kateus. Käytä vain tätä hoitoainetta