Kun lähdet lomalle, irrota nämä laitteet pistorasiasta. Sähkövarkaat

Lomamatka lähestyy vääjäämättömästi, joten suunnittelet innokkaasti matkasuunnitelmaa kiinnostaviin kohteisiin ja mietit, mitä pakata matkalaukkuun tai reppuun. Kodin valmistelu perheenjäsenten poissaoloa varten vaatii yhtä huolellista analyysia. Kyse on sekä turvallisuudesta että säästöistä. Mitä irrottaa ennen lomaa? Älä jätä huomiotta laitteita, jotka kuluttavat energiaa jopa valmiustilassa.

Pidä kotisi turvassa poissa ollessasi

Jotkut ihmiset unohtavat sen ennen lähtöä vallitsevan hämmennyksen ja häiriötekijöiden vuoksi, jotkut pitävät sitä tarpeettomana vaivana. Samaan aikaan on ainakin muutama tärkeä syy, miksi on suositeltavaa sammuttaa useimmat elektroniset laitteet ennen lomaa.

  • Ensinnäkin – säästäminen. Kaikki eivät kuitenkaan muista, että monet laitteet kuluttavat sähköä myös valmiustilassa. Miksi jättää ne valmiustilaan, kun lähdet kotoa muutamaksi päiväksi tai viikoksi? Tämä on vain yksi loman lisäkustannus, jota harva ymmärtää tai hahmottaa näillä termeillä.
  • Toiseksi, turvallisuus. Kaikenlaista voi tapahtua poissa ollessamme. Sähkökatkoksia, oikosulkuja tai rajuja myrskyjä. Kuten kuuluisa sanonta kuuluu: varovainen on aina turvassa. Ääritapauksissa voi myös sattua oikosulkuja ja tulipaloja, ja tieto niistä vie täysin loman ilon ja aiheuttaa ongelmia.

Mitä irrottaa ennen lomalle lähtöä?

Valtaosa kotiin jätetyistä laitteista on syytä irrottaa pistorasiasta. Keskity ensin televisioon, tietokoneeseen, tulostimeen, skanneriin, WiFi-reitittimeen, pelikonsoliin ja muihin laitteisiin.. Laitteen palavat LEDit osoittavat, että virtaa kuluu edelleen. Ehkä suhteellisen vähän, mutta miksi tuhlaisimme resursseja, kun olemme kuitenkin niin kaukana?

Älä unohda keittiötä ja kylpyhuonetta. Pyykinpesukonetta, kuivausrumpua, vedenkeitintä, astianpesukonetta, mikroaaltouunia tai vedenkeitintä ei saa kytkeä pistorasiaan, kun olemme poissa. Keskity pieniin asioihin. Jos jokin laturit jätät kotiin, varmista, että ne eivät ole tarpeettomasti kytkettynä. Samoin jatkojohdot, joissa on kaikki elektroniset laitteet, aiheuttavat tarpeetonta virranhukkaa, kun ne kytketään pistorasiaan.

Jääkaappi lomamoodissa

Jääkaappi on laite, jonka on oltava koko ajan käynnissä toimiakseen kunnolla.. Voimme kuitenkin minimoida energiankulutuksen. Ei tehdä suurta ruokavarastoa ennen lähtöä ja yritetä kuluttaa jo kerättyä ruokaa. Mitä vähemmän tavaraa jää hyllyille, sitä tehokkaammin jääkaappi toimii ilman, että kuormitettujen laitteiden tarvitsema sähkönkulutus kasvaa asetetun lämpötilan ylläpitämiseksi.

Vasta kun olet onnistunut kuluttamaan kaiken ruoan, voit sammuttaa sen. Muista tällöin jättää pois päältä kytketyn jääkaapin ovi raolleen hyvän ilmanvaihdon mahdollistamiseksi.

Neuvoja ongelmalaitteita varten

Saattaa käydä niin, että meillä ei ole helppoa lähestymistapaa joidenkin laitteiden sammuttamiseen. Näin käy esimerkiksi uunin tai lieden kanssa. Tällaisessa tilanteessa on suositeltavaa kytkeä pois päältä sellaisten sähköpiirien sulakkeet, joiden toimintaa ei tarvita loman aikana.

Kuten voit helposti arvata, jätämme päälle vain piirin, joka vastaa jääkaapin toiminnastaja turvallisuuden parantamiseen käytettävät laitteet – hälytys ja valvonta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Haluatko matkustaa mukavasti? Kiinnitä huomiota näihin lentokoneen istuimiin

Kokeile suosittua matkatavaratemppua. Häntä ei päästetty koneeseen ja poliisi kutsuttiin paikalle.