Lisää pesujauheen sijaan sitruunahappoa. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Yhä useammin luovumme kemiallisista puhdistusaineista ja korvaamme ne kotikonsteilla. Keittiön kaapeista löytyvät halvat ainesosat ovat erittäin tehokkaita, eikä niillä ole kielteisiä vaikutuksia terveyteemme. Mikä on parasta pyykillesi? Pidä huolta vaatteistasi ja pesukoneestasi tällä keittiön ainesosalla.

Käytämme paljon pyykinpesuaineita raikastamaan ja poistamaan tahrat vaatteista. Lisäksi pesukoneen käyttöiän pidentämiseksi käytämme kalkinpoistoaineita ja muita suoja-aineita. Kun laskemme yhteen pesukoneen kuukausittaiset ylläpitokustannukset, saamme todella suuren summan. Kävi ilmi, että yksi ainesosa voi korvata kaikki kaupasta ostetut tuotteet, ja sitä löytyy omasta keittiöstäsi.

Mikä on parasta pyykinpesuun? Käytä kotitekoista tuotetta ja paitojesi valkoisuus nousee pilviin.

Käytämme yleensä sitruunahappoa leivontaan tai ruoanlaittoon. Moni ei tiedä, että sillä on puhdistusominaisuuksia, jotka voivat auttaa pitämään kotitaloutemme puhtaana. Sen happamuuden ansiosta saat hyviä tuloksia myös vaatteita pestessäsi. Sen avulla et ainoastaan poista kankaista sitkeitä tahroja, vaan huolehdit myös itse pesukoneesta.

Miten sitruunahappoa käytetään tähän?

  1. Vaaleiden vaatteiden pesu – Sitruunahapolla on ominaisuuksia, jotka pehmentävät ja raikastavat kankaita, joten käytä sitä pesujauheen sijaan. Laita 1 teelusikallinen pesuainelokeroon ja 1 teelusikallinen kankaanpehmentimen tilalle. Aseta ohjelmaan 30-40 asteen lämpötila.
  2. Tahranpoisto – Sitruunahappo toimii loistavasti tahranpoistoaineena valkoisista vaatteista. Sekoita yksinkertaisesti 3 ruokalusikallista sitruunahappoa pieneen määrään vettä, jotta saat aikaan paksun tahnan. Levitä paksu kerros tahralle ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Laita vaatteet tämän ajan kuluttua pesukoneeseen ja käynnistä vakio-ohjelma.
  3. Pesukoneen kalkinpoisto – sitruunahapon ansiosta huolehdit pesukoneen puhtaudesta, poistat kalkin ja rumpuun muodostuvat saostumat. Kaada rumpuun 150 g happoa ja suorita ohjelma korkeimmalla lämpötilalla. Kun jakso on päättynyt, avaa luukku ja jätä pesukone kuivumaan.
    .

VINKKI: Ennen kuin käytät happoa ensimmäistä kertaa, tee testi pienelle kangaspalalle varmistaaksesi, ettei se vahingoita kangasta.

Mihin voit käyttää sitruunahappoa? Tee siitä suihkusuihke.

Jos suihkullasi on kerrostumia, voit valmistaa sitruunahappopohjaista suihketta. Näin pääset eroon ärsyttävästä ongelmasta ja saat suihkusta säihkyvän puhtaan näköisen. Kaada vain puolitoista kuppia lämmintä vettä suihkepulloon, lisää 4 ruokalusikallista sitruunahappoa ja sekoita huolellisesti. Suihkuta perusteellisesti suihkuun, suihkualtaaseen, laattoihin ja hanaan ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Pyyhi pinnat tämän ajan kuluttua pehmeällä liinalla ja huuhtele vedellä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kiinnitä huomiota, jos teet tämän virheen. Tämän takia pyyhkeet ovat karheita

Unohditko ripustaa pyykit ja vaatteesi haisevat? Kaada puoli lasia veteen ja ongelma on ratkaistu.