Mitä voit tehdä, jotta jääkaappisi kuluttaisi vähemmän sähköä? Yksinkertaiset tavat säästää rahaa

Jääkaapit ovat laitteita, jotka aiheuttavat merkittävän osan kodin sähkönkulutuksesta. Tämä pätee jopa hyvään energialuokkaan kuuluviin laitteisiin. Mitä voidaan tehdä, jotta jääkaappi kuluttaisi vähemmän sähköä? Jääkaapin sammuttaminen ei ole vaihtoehto. Silti pienet muutokset päivittäisissä tavoissa edistävät energiatehokkaamman jääkaapin käyttöä.

Kuinka paljon sähköä jääkaappi kuluttaa?

Sen on oltava käynnissä koko ajan. Se on yksi harvoista kodin laitteista, jotka toimivat ympäri vuorokauden. Jääkaappien osuus kotitalouksien sähkökustannuksista on 20-30 prosenttia. Arvio. Sitä ei ole mahdollista sammuttaa muutamaksi tunniksi päivällä. Mitä voimme tehdä, jotta se käyttäisi vähemmän sähköä?

On käynyt ilmi, että jokapäiväiset tavat, joihin emme edes kiinnitä huomiota, voivat osaltaan lisätä energiankulutusta. Ja siten korkeampiin laskuihin. Ne myös lyhentävät laitteen käyttöikää. Ne voivat olla syynä rikkoutumisiin. Ehdotamme, miten ne voidaan poistaa. Mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

Minkä lämpötilan pitäisi olla jääkaapissa?

Optimaalisen lämpötilan tulisi olla 3-5 °C:n välillä. Nämä ovat oikeat olosuhteet elintarvikkeiden säilytykselle. Pidennät niiden säilyvyyttä. Se on jäähdytystaso, jonka avulla voit myös minimoida liiallisen energiankulutuksen.

Katastrofaalinen tapa, joka saa jääkaappisi käyttämään enemmän sähköä

Sotket keittiössä, kun valmistelet kotiruokaa? Kuka ei tietäisi? Kaiken kiireen keskellä on kuitenkin tärkeää, ettei unohda käyttää jääkaappia oikein. Jääkaapin ovi kannattaa avata vain lyhyeksi ajaksi. Ole erityisen tarkka tästä, kun otat ruokaa jääkaapista. Älä jätä niitä auki.

Pienikin aukko johtaa tarpeettomaan kylmähäviöön. Lämmin ilma pääsee laitteeseen. Jääkaappi tarvitsee näin ollen enemmän energiaa jäähtyäkseen asetettuun lämpötilaan. Tarkista myös tiivisteiden kunto säännöllisesti.

Ensisijainen tilaus

Kun pidät jääkaappisi järjestyksessä, löydät nopeasti tarvitsemasi tuotteet milloin tahansa. Et siis tuhlaa arvokkaita minuutteja niiden etsimiseen laitteen nurkista ja koloista. Kuten mainittu. Jääkaapin oven avaaminen usein vaikuttaa kielteisesti jäähdytyksen tehokkuuteen. Voi olla hyvä tapa säilyttää elintarvikkeita erityisastioissa. Nämä auttavat sinua pitämään asiat siistinä.

Muista tarkistaa jääkaapin sisältö usein ja poista ei-toivotut tuotteet. Myöskään laitteiden säännöllistä sulattamista ei kannata aliarvioida. Jäästä eroon pääsemisellä torjutaan kylmätilan kapasiteetin pienenemistä. Tämä edistää sen moitteetonta toimintaa.

Meneekö jääkaappisi ahtaalle? Se ei ole hyväksi

Etenkin lämpiminä kesäpäivinä laitteeseen joutuu enemmän tuotteita. Varastoit ruokaa. Pitääkö se jääkaappisi ääriään myöten täynnä? Todennäköisesti sinun on mietittävä tapojasi uudelleen. Vapaan tilan puute jääkaapissa estää kunnollisen ilmankierron. Tämä johtaa myös lisääntyneeseen energiankulutukseen. Se tekee sähkölaskussa olevasta summasta epämiellyttävän näyn.

Vältä tätä toimintaa kuin ruttoa.

Tarkoitan kuuman ruoan laittamista jääkaappiin. Se joutuu toimimaan huippunopeudella. Se tekee siitä energiansyöjän. Tällainen vika voi johtaa myös jäähdytysjärjestelmän ylikuormituksen aiheuttamaan vikaan.

Kytke laite pois päältä, kun se on mahdollista

Joskus kaikkein ilmeisimmät ratkaisut ovat parhaita. Hyvä tapa pienentää sähkölaskua on sammuttaa jääkaappi tilapäisesti. Tyhjennä se ennen pidempää poissaoloa kotoa, kuten ennen lomamatkaa. Sitä ei tarvitse jättää päälle. Sen voi kuitenkin kytkeä pois päältä, kun olet onnistunut käyttämään kaikki tähän mennessä jääkaappiin ja pakastimeen varastoidut tuotteet.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: – Kylmäkoneiden käyttö ja varastointi:

Kerääntyykö jääkaappiin vettä? Voit ratkaista tämän ongelman itse

Haiseeko jääkaappisi kalalta? Sen sijaan, että heittäisin sen roskiin, laitan sen hyllylle. Näin pääsen eroon hajusta.