Miten viilentää yöllä? Tuhannet slovakit tarttuvat tuulettimiin. Asiantuntijat selittävät, miksi se on huono asia

Kuumuus voi olla melko kovaa. Päivisin etsimme suojaa kaikkialta, minne voimme. Yöt ovat oletettavasti viileämpiä, mutta se on silti todella siedettävää. Silloin otamme tuulettimet esiin. Kävi ilmi, että on ehkä parempi väsyttää itsemme.

Tuulettimet ovat luultavasti ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun haluamme viilentää huonetta. Asiantuntijoilla on kuitenkin huonoja uutisia. Tämä ei ole paras vaihtoehto yöksi – sillä voi olla paljon seurauksia. Eikä kyse ole sähkölaskusta.

Nukutko sinä tuuletin päällä? Parempi säästää itseäsi

Nukkuminen tuuletin päällä tuntuu olevan todella miellyttävä kokemus. Lempeä ääni antaa nukahtaa, ja viileä ilmavirta on pelastava apu, kun keskellä yötäkin lämpötila on epäinhimillinen. Kävi ilmi, että meidän pitäisi miettiä kahdesti. Sleep Advisorin asiantuntijat selittivät, että tuulettimien käyttö yöllä voi edistää useita ongelmia.

  • Allergiat. Puhaltimen siivekkeissä on pölyä. Jos niitä ei puhdisteta säännöllisesti, ne levittävät sitä ympäriinsä ja aiheuttavat lisääntyneitä allergisia reaktioita. Erityisen alttiita voivat olla heinänuhasta kärsivät ihmiset.
  • Ylimääräinen lima elimistössä. Lisäksi tuulettimet kuivattavat jo ennestään kuivaa ilmaa. Tämän seurauksena kehomme puolustautuu tuottamalla enemmän limaa. Tämä voi johtaa nuhaan, tukkoiseen nenään, poskiontelotulehdukseen, keuhkoputkentulehdukseen ja yleiseen kuivumiseen. Myös nenäverenvuotoja ja kurkkukipuja voi esiintyä.
  • Nivelkipu ja jäykkyys. Jatkuvan kylmälle ilmalle altistumisen vuoksi voimme herätä aamulla kipuihin.

Miten viilentää asuntoa kuumuudessa?

Paljon parempi ratkaisu olisi varmistaa sopiva lämpötila yöllä päivällä. Miten viilentää asuntoa kuumuudessa? Toimenpide on aloitettava aamulla. Ensinnäkään emme avaa ikkunoita kuuman ilman pääsyn estämiseksi. Kannattaa kattaa ne lisäksi, jotta mahdollisimman vähän auringonvaloa pääsee sisään.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Mitä voit tehdä, jotta jääkaappisi kuluttaisi vähemmän sähköä? Yksinkertaiset tavat säästävät rahaa

Sekoita veteen ja pese ikkunat. Ne loistavat niin kirkkaina, että naapurisi vihertää kateudesta.