Sekoita tähän ruokasooda ja kaada se kattilaan. Kalkkikivi häviää 30 minuutissa ilman hajua.

Miten poistaa kalkkia vedenkeittimestä? Yksinkertaisilla nikseillä se onnistuu nopeasti ja ilman suurempaa hankausta. Kun olet valmis, huuhtele vain laitteen sisäpuoli, ja se näyttää kuin uudelta. Mitä tarvitset?

Vedenkeittimen kalkinpoisto on suhteellisen yksinkertainen toimenpide, joka tulisi tehdä säännöllisesti. Näin voit olla varma, että laitteesi kestää pitkään ja että siinä keitettävä vesi on puhdasta. Et tarvitse tähän kalliita tuotteita. Käytä sen sijaan tuotteita, joita sinulla todennäköisesti jo on.

Miten poistaa kalkkia vedenkeittimestä? Helpoin tapa on käyttää etikkaa.

Yksi suosituimmista tavoista poistaa kalkkia vedenkeittimestä on käyttää etikkaa. Menetelmä on todella yksinkertainen eikä vaadi paljon vaivaa.

  1. Peitä laitteen sisäpuoli vedellä, lisää etikkaa ja jätä se muutamaksi tunniksi.
  2. Tarkista asiat aika ajoin, ja kun huomaat, että kalkki on poistunut, kaada seos pois.
  3. Pese laite huolellisesti astianpesuaineella, huuhtele ja se on valmis käytettäväksi.

Ja siinä kaikki. Jos et kuitenkaan pidä etikan hajusta, voit käyttää muita tuotteita, jotka toimivat yhtä tehokkaasti.

Miten poistaa kalkkia vedenkeittimestä ruokasoodan avulla? Helppo tapa puhtaaseen kodinkoneeseen

Ruokasooda on jokaisen yksinkertaisia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja arvostavan kotiäidin must-have. Voit käyttää sitä myös vedenkeittimen saostumien tehokkaaseen poistamiseen. Kiehauta 1 litra vettä, kaada siihen kolme ruokalusikallista ruokasoodaa, kaada se vedenkeittimeen ja anna sen vaikuttaa 2-3 tuntia. Tämä aika riittää kalkin katoamiseen. Pese lopuksi laitteen sisäpuoli, huuhtele ja käytä kuten ennenkin.

VINKKI: Jos vedenkeitin on erittäin likainen, lisää ruokasoodan vaikutusta hiilihapollisella kolajuomalla. Tarvitset vain 300 ml nestettä, teelusikallisen jauhetta ja vettä. Keitä keittosekoitus miedolla lämmöllä, kaada se sitten vedenkeittimeen ja anna sen vaikuttaa 20-30 minuuttia. Pese sitten sisus huolellisesti.

Miten poistaa paksu kalkkikerros vedenkeittimestä? Sitruuna auttaa

Toinen helppo ja edullinen tapa poistaa kalkkia vedenkeittimestäsi ilman, että joudut hengittämään epämiellyttävää hajua, on käyttää sitruunamehua. Sekoita sitä veteen suhteessa 1:1, kaada se laitteeseen, anna sen kiehua ja anna sen olla 1-2 tuntia. Saostumat liukenevat itsestään ja ilman hankausta. Huuhtele laitteen sisäpuoli sen jälkeen huolellisesti. Voit käyttää sitruunahappoa tuoremehun sijaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kylmää vai kuumaa – mitä vettä kaadat vedenkeittimeen? Yksi valinta tarkoittaa kalkkia ja bakteereja astiassa

Miten poistaa kalkkia vedenkeittimestä kotona? Lähes kukaan ei ole kuullut tästä tehokkaasta menetelmästä