Sekoita veteen ja pese ikkunat. Ne loistavat niin kirkkaasti, että naapurisi vihertää kateudesta.

Ikkunoiden puhdistamisen kesällä ei tarvitse olla vaikeaa. Tarvitset vain yhden keittiötuotteen, joka hoitaa homman täydellisesti. Se ei ainoastaan poista likaa, vaan säästää myös rahaa. Miten voit pestä ikkunat ja pitää ne kiiltävinä ja raidattomina? Sinun pitäisi tuntea tämä patentti!

Likaiset ikkunat voivat tehokkaasti pilata vaikutelman jopa kaikkein perusteellisimmin siivotusta talosta. Se on erityisen tuntuvaa kesällä. Silloin auringon säteet tunkeutuvat asuntoihin ja tuovat esiin pienimmänkin lian. Ikkunoiden puhdistusprosessi on usein pitkä. Juuri puhdistettu lasi on yleensä taas pölyn peitossa. Tätä pahentavat tahrat ja raidat… On kuitenkin olemassa kotikonsteja, jotka saavat ikkunasi loistamaan.

Miten puhdistaa ikkunat ilman raitoja ja tahroja? Tarvitset vain 2 ainesosaa

Ikkunoita puhdistettaessa käyttämämme tuote on tärkein. Joskus perinteinen ikkunanpesuaine ei vastaa odotuksiamme. Mitä sitten? Kannattaa turvautua vanhaan, hyväksi havaittuun menetelmään, jota äitimme ja isoäitimme rakastivat. Se on veden ja etikan liuos, joka käsittelee kaiken lian täydellisesti ja jättää ikkunoiden pinnan sileäksi ja kiiltäväksi. Koko prosessi on yksinkertainen eikä vie kauan.

Tarvitsemme:

  • vettä
  • etikkaa (mieluiten tislattua)
  • paperipyyhe
  • Sanomalehdet

Sekoita vesi ja etikka 9:1-suhteessa. Kaada seos suihkepulloon. Suihkuta likaantunutta pintaa ja puhdista lika huolellisesti paperipyyhkeellä. Kiillota lasi lopuksi rypistetyllä sanomalehdellä. Mistä tämä idea on peräisin? Se on vanha ja hyväksi havaittu patentti. Sanomalehdet eivät jätä tahroja jälkeensä. Samalla ne antavat ikkunoillemme kauniin kiillon. Sanomalehden sijasta voit käyttää myös mikrokuituliinoja. Ne sopivat erinomaisesti lasipintojen kiillottamiseen.

Vesi ja etikka ikkunoiden puhdistukseen. Mitä kannattaa tietää?

Miksi etikka ja vesi ovat niin hyvä yhdistelmä? Etikka ei ole vain luonnollista vaan myös tehokasta. Jopa tehokkaampi kuin supermarkettien kalliit kemikaalit. Sillä on desinfioivia, antibakteerisia ja liuottavia ominaisuuksia, minkä vuoksi se niin helposti ”liuottaa” rasvaa ja muita epäpuhtauksia. Sen lisäksi, että se jättää kiiltävän lasipinnan, se ei jätä näkyviä jälkiä kiillotuksesta.

Kannattaa huolehtia siitä, että ikkunat valmistellaan kunnolla ennen niiden puhdistamista. Aluksi kannattaa pyyhkiä pois yläpöly ja poistaa lika ikkunanpuitteista. Nämä voivat heikentää kovaa työtämme. Aloitamme ikkunoiden märkäpuhdistuksen ulkopuolelta. Puhdistamme ylhäältä alaspäin. Sitten siirrytään vasemmalta oikealle. Lopuksi voimme siirtyä kiillottamiseen.

VINKKI: Myös farmaseuttinen glyseriini sopii hyvin tehokkaaseen ikkunanpesuun. Tätä tuotetta saa useimmista apteekeista noin 3 eurolla. Tämä aine muodostaa ikkunalasien päälle suojaavan suodattimen. Se saa veden ja lian laskeutumaan ikkunoihin hitaammin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Miten välttää tahroja ikkunoita pestessä? Älä tee tätä virhettä

Avaamme ikkunat ja lankeamme ansaan. Asunto kuumenee huimaavaan lämpötilaan.