Sekoitan sen veteen ja teen siitä tahnan. Opin patentin valkoiselle tyynylle isoäidiltäni…

Tyynynpäällisiä vaihtaessa tulee usein rumia keltaisia tahroja valkoiseen täytteeseen. Likaa katsellessa ei tee mieli lainkaan laittaa tyynyihin tuoreita liinavaatteita. Miten voit tehokkaasti ja edullisesti poistaa lian ja palauttaa tyynyjen raikkauden? Tässä muutama niksi, joita edes äidit ja isoäidit eivät häpeäisi.

Kellastuvien tyynyjen syyt

Lumivalkoiset ja täydellisen pörröiset tyynyt eivät näytä enää samalta muutaman viikon tai kuukauden käytön jälkeen. Täyte tiivistyy useista kohdista ja pintaan ilmestyy yhä enemmän keltaisia läiskiä. Mikä aiheuttaa värimuutoksia vuodevaatteisiin? Syytä ei tarvitse etsiä kaukaa. Tärkein syy on yöhikoilu ja kosteuden imeytyminen sekä pussilakanaan että täytteeseen.

Useimmat tahrat muodostuvat kesäkaudella, jolloin korkeat lämpötilat tunkeutuvat taloon ja vaikeuttavat yölepoa.. Silloin ihmiskehosta erittyy eniten hikeä, joka imeytyy yöllä kaikkeen lähimpään. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa keltaisen värimuutoksen lähde.

Muita yleisiä syitä muiden tahrojen esiintymiseen ovat mm:

  • suusta tuleva sylki
  • Rasvaiset voiteet iholla
  • pesemättömät kosmetiikkajäämät
  • märät tai kuivaamattomat hiukset
  • liian rasvaiset hiukset

Keltaisten tahrojen poistaminen tyynystä

Tahrojen poistaminen puuvillatyynynpäällisistä ei ole vaikea tehtävä. Voimme käyttää kaupasta ostettuja tuotteita tai turvautua kotimenetelmiin. Hauskuus alkaa, kun on kyse synteettisten tyynyjen virkistämisestä, jotka on myös pidettävä puhtaina. Ne ovat elementtejä, jotka altistuvat joka yö hielle, syljelle ja bakteereille. Pelastukseksi lialle osoittautuu mummon menetelmä, joka voi tehdä ihmeitä.

Isoäidin tyynyliinat ja tyynyt tekevät aina vaikutuksen koskemattomalla valkoisuudellaan. Tämä vaikutus saavutetaan sekoittamalla noin 120 ml tuoretta sitruunamehua viiteen litraan kuumaa vettä. Tyyny ilman peittoa asetetaan tähän seokseen ja jätetään siihen kahdeksi tunniksi. Tämän ajan päätyttyä se huuhdellaan huolellisesti kylmällä vedellä ja pestään käsin tai pesukoneessa. Lämpötila kannattaa asettaa valmistajan suositusten mukaisesti.

Sooda tehokkaaseen tyynyn valkaisuun

Myös äidit ovat todellisia tiedon ja mielenkiintoisten temppujen aarreaittoja, joita voimme menestyksekkäästi soveltaa kotona tai asunnossa. Yksi niistä on ruokasoodaan perustuvan tahnan valmistaminen, joka poistaa kellastuneet tyynyt. Kaada vain 200 ml vettä kulhoon ja lisää viisi ruokalusikallista jauhetta. Sekoita tasaiseksi, levitä kellastuneille alueille ja hiero huolellisesti.

Nyt sinun on vain oltava kärsivällinen ja odotettava kaksi tuntia. Kun viimeinen minuutti on kulunut, pese tyynyt käsin tai heitä ne pesukoneeseen ja aseta sopiva ohjelma. Huomaat eron ensimmäisen pesukerran jälkeen. Vaihtoehtoisesti voit kaataa annoksen ruokasoodaa pesuaineannostelijaan ja ajaa useimmin käytetyn pesuohjelman. Pienikin määrä palauttaa tehokkaasti kellastuneiden tyynyjen valkoisuuden.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Miten vaihtaa vuodevaatteet nopeasti? Käännä se ympäri ja rullaa se kuin burrito. Säästät aikaa ja paljon hermoja

Parhaat kotitekoiset patentit vuodevaatteiden valkaisuun