Siirrä hirviö vasta sitten. Tämä on yleisin virhe. Muuten lehdet alkavat kellastua ja kuihtua.

Se on yksi suosituimmista kotona kasvatettavista kasveista. Ei ihme, sillä se tekee vaikutuksen kauniilla ja omaperäisellä ulkonäöllään. Miten monstera istutetaan? On parempi olla varovainen, sillä yksi virhe voi aiheuttaa sen nopean kuolemisen.

Kauniisti kasvavan kasvin avain on oikea ruukku, jossa pitäisi olla runsaasti tilaa kehittyä. Kaupoista voi yleensä ostaa kukkia alimitoitetuissa ruukuissa, joten ruukku kannattaa vaihtaa, kun pääset kotiin. Miten monstera istutetaan uudelleen, jotta se kasvaa kauniisti?

Miten monstera istutetaan uudelleen? Ajoitus on äärimmäisen tärkeä. Muuten kasvi ei välttämättä juurru

Monstera kasvaa luonnostaan trooppisissa metsissä, mutta Slovakiassa se sopii hyvin ruukkukasviksi. Sillä ei ole korkeita vaatimuksia, mutta on muistettava, että sen tulisi seistä hyvin aurinkoisella paikalla, mutta ei täydessä auringossa, sillä lehdet voivat palaa. Paras kasvualusta on läpäisevä multa, johon on lisätty turvetta.

Säännöllisen kastelun lisäksi monstera vaatii myös lehtien ripottelua. Tämä kannattaa tehdä kahden tai kolmen päivän välein. Sillä tulisi myös olla tuki, mieluiten bambutolppa tai puu. Monsteran ruukku ei saa olla liian pieni.sillä silloin kasvi ei menesty. Miten istuttaa monstera suurempaan astiaan?

VINKKI! Paras aika olisi aikaisin keväällä, eli maaliskuun lopussa/huhtikuun alussa. Muuten siirto voi päättyä huonosti. Lehdet voivat alkaa kellastua ja kuivua. Aseta monstera astiaan, jossa on salaojitus. Peitä juuret varovasti mullalla varoen vahingoittamasta niitä.

Millä lannoittaa monstera? Älä osta ravinteita kaupasta. Voit tehdä ne itse

Jotta kasvi saisi vauhtia istutuksen jälkeen, sitä kannattaa tukea hieman. Kotitekoiset lannoitteet soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen.

  • Banaanin kuori. Laita kuori astiaan ja peitä se lämpimällä vedellä. Aseta se sivuun yön yli ja kastele kasvi seuraavana päivänä. Tällainen lannoite nopeuttaa monsteran kasvua ja suojaa sitä taudeilta.
  • Musta tee antaa maaperälle tarvittavat ravinteet. Hauduta vain vahvaa teetä ja kaada se astiaan, kun se jäähtyy.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Teetä, joka on valmistettu teetä varten:

Mistä monstera ei tykkää ja mihin se kannattaa laittaa? Tämän ei kovin oikullisen kasvin hoidon ABC

Monkey Mask monstera valloittaa slovakialaisten kotitalouksien olohuoneet. Sijoita se tänne, niin se kasvaa rehevästi.