Unohda rakot. Kerron sinulle tätini uskomattoman tempun.

Rakkulat ovat kovia, paksuuntuneita ihoalueita, joita esiintyy yleensä jalkapohjissa. Ne muistuttavat kovettumia, mutta ovat yleensä kovempia, pienempiä ja kivuliaampia. Rakkulat ei ole vaarallista, mutta voi aiheuttaa ärsytystä. Ne myös vaikuttavat naisiin useammin kuin miehiin.

Rakkuloiden ja kovettumien hoito on sama.. Siinä vältetään toistuvia toimintoja, jotka ovat aiheuttaneet rakkulat. Hyvin istuvien kenkien ja suojaavien pohjallisten käyttö voi auttaa. Kerron myös joitakin tätini kokeilemia ja testattuja menetelmiä, joita voit tehdä kotona.

Omenaviinietikka

Useimmat reseptivoiteet sisältävät happoa (yleensä salisyylihappoa), joka liuottaa paksua ihoa ja auttaa ylimääräistä kerrosta putoamaan. Omenaviinietikka toimii samalla tavalla. Kokeile liottaa pumpulipuikkoa sillä tai pitää sitä karheassa kohdassa muutaman minuutin ajan, jotta se imeytyy. Ole varovainen käyttäessäsi happoa; yritä pitää se vain vaurioituneella alueella.. Jos iho muuttuu punaiseksi, ärtyneeksi tai palavaksi, hoito on keskeytettävä.

Sitruuna

Sitruunoiden sisältämä happo voi auttaa pääsemään eroon rakkuloista. Leikkaa ennen nukkumaanmenoa sitruunan kuoresta noin kaksi senttiä pitkä ja sormen levyinen viipale. Aseta kuori kovettuman päälle, kiinnitä side ja peitä se yön yli valkoisella puuvillasukalla. Jatka joka yö, kunnes kovettuma häviää.

Aspiriini

Voit päästä rakkuloista eroon luonnollisesti yön yli kipulääkkeellä. Murskaa viisi tai kuusi käärimätöntä aspiriinitablettia ja sekoita niihin yhtä paljon omenaviinietikkaa ja vettä. Kun olet lisännyt tarpeeksi, jotta muodostuu tahna, hiero sitä kovettumaan tai kovettumaan ja käytä sidettä pitämään se paikallaan. Vähintään kymmenen minuutin kuluttua rakkulan pitäisi olla niin löysä, että se voidaan pyyhkiä varovasti pois hohkakivellä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Lääkäri sanoo, että sinun ei pitäisi ajaa partaasi. Hän esitti vahvan argumentin

Miten päästä eroon rusketuksesta? Ota ikkunalaudalta, sekoita ja levitä 20 minuutiksi. Vaalentaa ihoa nopeasti